Het verbeteren van je prestaties: Een diepgaande analyse van looptechniek met Runeasi

In de wereld van het hardlopen is techniek van onschatbare waarde. Een efficiënte looptechniek kan niet alleen je prestaties verbeteren, maar ook blessures helpen voorkomen. Runeasi is een geavanceerd meetinstrument dat we in onze praktijk gebruiken en atleten de mogelijkheid biedt om een diepgaande looptechnische analyse uit te voeren.

Wat is Runeasi?

Runeasi is een innovatief platform dat gebruikmaakt van geavanceerde technologieën om samen met 2D-videobeelden een analyse te maken van je looppatroon enkel en alleen met het gebruik van een sensor die omheen de middel wordt geplaatst.

Stap voor stap: Het Runeasi analyseproces

  1. Data verzamelen: Het proces begint met het verzamelen van data van je hardloopsessie. Dit kan eenvoudig worden gedaan met de Runeasi-sensor die we gebruiken tijdens je loopsessie (buiten of op loopband).
    Daarnaast gaan we ook je loopbeweging filmen zodat we in latere fase deze info naast de technische analyse van de app zelf kunnen leggen.

  2. Analyse data uit runeasi-app: Op basis van de metingen die de sensor doet tijdens je loopje, ontvangen we een mooi gedetailleerd verslag van je werkpunten.

  3. Analyse van Looptechniek (video): Als praktijk vinden we het van belang om deze technische data te kunnen vergelijken met zaken die we ook in real-life kunnen waarnemen. Dus gaan we kijken naar de videobeelden en bepalen hoe het komt dat een bepaalde factor een werkpunt is. Bv zorgt een verzwakking van de bilspieren voor een verlies van heupstabiliteit tijdens het lopen?

  4. Gedetailleerd rapport: Na de analyse ontvang je een gedetailleerd rapport met feedback over je looptechniek. Daarnaast proberen we je ook, tijdens de sessie en met tips voor nadien, op weg te helpen om je werkpunten te verbeteren

Voordelen van Runeasi's looptechnische analyse

  1. Efficiëntie verbeteren: Door inzicht te krijgen in je looptechniek, kun je gericht werken aan het verbeteren van je efficiëntie. Door kleine tips te geven (tijdens lopen of tijdens specifieke oefeningen) zullen we mogelijks verbeteringen zien in je loopefficiëntie. Dit kan resulteren in een betere loopprestatie en minder vermoeidheid tijdens het hardlopen.

  2. Blessurepreventie: Identificeer potentiële risicofactoren voor blessures en leer hoe je deze kunt aanpakken. Runeasi helpt je bij het verminderen van belasting op specifieke spiergroepen en gewrichten.

  3. Individueel aangepast advies: daarnaast zorgen wij voor gepersonaliseerd advies op basis van jouw loopstijl en verbeterpunten. Dit stelt je in staat om doelgericht te werken aan specifieke aspecten van je techniek.

Slotgedachten

Runeasi opent de deur naar een nieuwe dimensie van hardloopanalyse, waardoor je op een wetenschappelijke en gepersonaliseerde manier aan je looptechniek kunt werken. Door de gedetailleerde inzichten die Runeasi biedt, kun je jezelf naar nieuwe hoogten tillen, of je nu een beginnende hardloper bent of een doorgewinterde atleet. Ontdek de kracht van technologie en verbeter je hardloopervaring met Runeasi!

Gilles De Sutter